Vejledning

KUMA's montagevejledning

Når du køber en vask fra KUMA forsøger vi, at give dig den bedste information.
Vores montage- og vedligeholdeles vejledning følger altid med, men du kan også downloade den her.

Varen skal kontrolleres straks ved modtagelse og inden montering. Såfremt der konstateres fejl, skal De inden montering, og inden 7 dage, kontakte Deres forhandler. Skader der konstateres efter montering, betragtes som sket ved montering eller ved brug, og er ikke reklamationsberettiget. Hvis montering ikke finder sted 2 dage efter modtagelse, skal vasken/bordpladen ligge på et tæppe, på et plant underlag, med oversiden nedad. Løft og indbæring af bordpladen skal altid foregå med pladen oprejst på højkant på langkanten. Pladen må aldrig bæres liggende. Udskæringer/boringer må under ingen omstændigheder bruges som håndtag. Såfremt KUMA’s monterings- og vedligeholdelsesvejledning ikke følges eller er fulgt, vil evt. af- og påmontering af vasken og evt. følgeomkostninger herved, ikke være en omkostning der kan pålægges KUMA.

Reklamationsret

Købelovens bestemmelser er gældende, medmindre anden aftale er indgået. Reklamationsretten omfatter ikke:

  • Skader som følge af slag, tab eller stød.
  • Skader opstået under transport, medmindre dette er anført på fragtbrevet.
  • Indirekte eller direkte følge af force majeure.
  • Følger af fejlbehandling ved rengøring, eller andre ydre påvirkninger.

Modtagelse tjek af emballage og KUMA bordplade

Montering

Vasken/bordpladen må aldrig bruges som arbejdsbord. Dæk forsvarligt af f.eks. ved montering af spejl, fliser o.lign. Før vasken/bordpladen monteres på skabe, placeres der en silikone klat, der lægges for hver 30 cm. (Brug endelig ikke for meget). Bundventiler kan leveres som tillægsprodukt til vasken. Vasken/bordpladen er overfladebehandlet og klar til brug. Bordplader i tykkelse op til 20 mm kræver fuld understøttelse. Bordplader over 20 mm tykkelse skal understøttes for hver 60 cm. OBS! Ved vaske uden overløb, skal der være lovpligtigt gulvafløb.

Pleje og vedligehold af alle KUMA materialer

Til daglig rengøring anbefales KUMA Clean. Anvend ikke rengøringsmidler med slibestoffer, som f.eks. skurepulver.

For at bevare bordpladens/vaskens flotte og smudsafvisende overflade, anbefales det at bruge KUMA Seal 1-3 gange årligt.

Fjernelse af kalk og andre aflejringer på alle syrefaste KUMA materialer

Til fjernelse af kalk og aflejringer anbefales KUMA Superscrub og KUMA Lime. KUMA Lime sprayes på bordpladen, og lad det virke i ca. 5 minutter, skyl herefter af med vand. KUMA Lime må ikke anvendes på Pearl og Terrazzo. Ved kalkaflejringer på Pearl, kan der anvendes en skuresvamp, og efterbehandles med KUMA Seal.


KUMA Superscrub er anvendelig ved vanskelige pletter, såsom f.eks. makeup m.v.

Vejledning til brug af Repair Kit – Matte overflader

(Marmor, Granit, Granulon, Graphalit®)

Vejledning til brug af Repair Kit – Blanke overflader

(Marmor, Granit, Granulon)

Vejledning til brug af Repair Kit – Graphalit® Quartz, Pearl

Vejledning til brug af Polshing Kit – Matte overflader

(Marmor, Granit, Granulon, Graphalit®)

Vejledning til brug af Polshing Kit – Blanke overflader

(Marmor, Granit, Granulon)

Generel produktinfo

Da alle støbte produkter er håndlavede, kan struktur, farve og finish variere fra det ene produkt til det andet. Der vil derfor kunne forekomme mindre forskelle i den leverede vask/bordplade i forhold til den vejledende farveprøve som er vist i KUMAs salgsmateriale eller ved forhandleren. Dette er ikke en fejl - men viser blot, at det er et unikt produkt.

I forbindelse med polering af blanke overflader vil der fremkomme polerspor, der i koncentreret lys kan danne sole. Disse er ikke reklamationsberettigede.

Pga. produktionsmetoderne kan der forekomme ubetydelige luftporer, og enkelte sten/glas kan med tiden løsne sig i Pearl og Graphalit® Quartz. De små huller/luftporer der kan forekomme, har ingen indvirkning på brugen eller holdbarheden af produktet og er ikke reklamationsberettiget.

Mindre skader, ridser, løse sten/glas kan repareres med reparations sæt. Ved bestilling af reparations sæt, skal vaske nr. eller materiale/farve oplyses, samt skadens omfang.

For materialer i den mørke ende af farveskalaen, gælder det samme som for alle øvrige mørke materialer, de er mere plejekrævende da støv, ridser, kalk og dagligt slid, vil være mere synligt.

Produkterne leveres efter bestilte mål, med forbehold for måltolerancer på -3/+5 mm på alle længder/dybder og -2/+2 mm på pladetykkelser. Tolerance på pilehøjde på krumninger, er -2/+2 mm.

Vi anbefaler, at fremløbstemperaturen ikke overstiger 65 grader. For KUMA køkken materialer anbefaler vi ikke temperaturpåvirkninger på over 135 grader (tør varme). Ved afkøling af gryder o.lign. skal der anvendes bordskåner.

Vær opmærksom på, at ved vasketyper med flad bund, kan der ligge lidt vand tilbage i kummen.

KUMA LED

KUMA LED belysning er den fuldendte finish og praktiske foranstaltning i både køkken og på badeværelset. En helt unik detalje med LED- lys under kanten af bordpladen ned over fronten på skabet. I praktisk forstand en god løsning, når mørket falder på. Men som skær ned over både mørke og lyse overflader giver det også fornemmelsen af gennemført design. KUMA LED har en styrke på 2850 Kelvin, LED båndets levetid er 50.000 timer. Klik her for at downloade KUMA LED Monteringsvejledning

KUMA A/S producerer helstøbte vaske og bordplader til badeværelser og køkkener, samt løser specialopgaver som underleverandør for nogle af verdens førende virksomheder indenfor eksempelvis højttalerindustrien, møbelindustrien og elektriske varmeløsninger.
KUMA A/S har markedets bredeste udvalg af materialer, farver og vaske til bad og køkken. Bordpladerne laves efter individuelle mål, med eller uden indstøbt vask, tilpasset dine ønsker. Til private hjem, hoteller, institutioner, klinikker og øvrige virksomheder.
KUMA A/S
Industriparken 12
DK-7321 Gadbjerg
T: +45 7587 6277
E: kuma@kuma.dk
CVR nr. 20257377
© 2022 KUMA. All Rights Reserved